Chat X
Arata data postarii
Powered by DirectVision
 
 


 Apariţie editorială. Ioan Barb - Meditând închis în ochiul ciclopului  de claudia minela  
 Editura Brumar
  
Creatie recomandata.
 # Detalii  # Link creatie:
Mi-a apărut o nouă carte de poezie intitulată „Meditând închis în ochiul ciclopului”, Editura Brumar - 2013, colecţia „poeţi români contemporani”, editor Robert Şerban. Nota critică de pe coperta IV este semnată de criticul literar Alexandru Cistelecan. Cartea va fi lansată cu ocazia Salonului de Carte Deva, care se va desfăşura în perioada 10-13 octombrie la Deva, manifestare culturală patronată de Biblioteca Judeţeană Hunedoara.

coperta

“Ioan Barb e un poet care s-a hărnicit brusc: cîte două volume în 2010 și 2011, după ce primul i-a ieșit hăt în 1998, nu-i semn de sărăcie în sertar și-n inspirație. Din contră. Ar putea fi, însă, semn de artizanat, de formulă care se reproduce. Iar formula lui Ioan Barb se și reproduce, firește; dar nu ca producție de atelier, ci doar ca metamorfoză inventivă a unei unități lirice în care se topesc ironia și tandrețea, tăietura brutală cu atingerea gingașă și o nonșalanță provocatoare cu nostalgiile iluminării. Ioan Barb pornește mai de fiecare dată de la acel memento al realului impus ca prag de Camil Petrescu și se lasă dus apoi de un trend parabolic al imaginarului. Pe liniile mai active ale acestuia ajunge ba la o poezie cu priză directă la concretul cotidian (sau anamnetic), ba la o poezie ce se pierde în ritualuri de iluminare, ba – mai adesea - la o țesătură de stări păzite de ironie să nu dea în confesiuni sentimentale. E un imaginar cu tupeu, uneori cinic, alteori simpatic, pe care Ioan Barb îl încurajează la îndrăzneli împinse pînă-n marginea suprarealismului (dar nu mai încolo). Tocmai acest tupeu al inventivității îl ferește de repetivitate” (Al. Cistelecan).

Comentarii

 
de la Ioan Barb
pe 24/Jun/2013 12:33

Multumesc pentru prezentare.


 

de la claudia minela
pe 24/Jun/2013 14:04

cu drag, esti prietenul nostru!


 

de la claudia minela
pe 24/Jun/2013 14:09

poetul cameleon
spun asta pentru ca fiecare volum de versuri are altă stare de spirit, de la romanticul incurabil, poezii in care metafora e la ea acasa, natura devoaland  stari de spirit si imagini inedite, pana la poezia filosofica, voit calculata sau poezia în care  simbolurile se joaca, aducând nuante, conotaţii diferite mesajelor transmise de autor.  
felicitari, Ioan!
acord un bocancel si propun reco


 


Bun venit pe Bocancul Literar, o comunitate literară ce încearcă să ofere creatorilor de artă din România şi nu numai, o altă perspectivă despre internet. Vă vom îmbia cu literatură, muzică, teatru, fotografie şi cu seri de folk şi poezie. Dacă doreşti să intri în Bocancul Literar te poţi înscrie chiar acum.

Alte optiuni


Utilizatori online

Sponsor principal